Iti doresti o bucatarie in locuinta ta  sau pur si simplu vrei sa faci cateva modificari la mobila veche? – atunci  iti recomandam sa acorzi atentie compartimentarii astfel incat sa folosesti la maxim spatiul pe care il ai la dispozitie.

Daca vei apela la o firma de mobilier la comanda vei avea parte de sfaturi utile din partea unui proiectant, insa si acesta se va baza pe informatiile si dorintele tale. Tu stii cel mai bine cate farfurii, tigai, oale si tacamauri ai in dotare si unde iti place sa le ai la indemana, de aceea este cel mai bine sa iti faci un plan de acasa ca sa ii poti da proiectantului cele mai bune informatii.

Evident trebuie sa pui pe prim plan si aspectul estetic al bucatariei care impreuna cu o buna organizare a acesteia vor transform orice bucatarie banala intr-un spatiu de vis, un loc in care cu drag se vor strange prietenii si familia .

Recomandari in compartimentare
– Asa cum spuneam si mai sus, trebuie sa iti folosesti vederea in spatiu si sa stabilesti de la bun inceput unde vor sta principalele ustensile pe care le folosesti constant in bucatarie.

  • Corpurile suspendate sunt destinate in general paharelor, canilor si cestilor, pentru a le avea mereu la indemana.

  • Incearca sa nu amesteci in acelasi dulap farfuriile cu tigaile sau paharele de cristal cu oala de sarmale !!

                      

  • Daca ai o bucatarie de colt nu dispera! Mobilierul la comanda te ajuta sa folosesti fiecare coltisor al bucatariei tale cu ajutorul sistemelor special pentru corpurile de colt.

     

  • Opteaza pentru tavile speciale pentru tacamuri si vei avea mereu ordine in sertar si totul la indemana.

    

  • Nu uita de Cosul Jolly – o solutie foarte practica pentru depozitarea sticlelor de bautura sau a recipientelor cu ingredientele folosite in mod frecvent la gatit (ulei, otet, mirodenii )

  • Renunta la clasicul uscator/picurator de vase! Pentru a castiga spatiu monteaza scurgatorul de vase intr-un corp superior de mobilier. Vei tine vasele spalate ascunse de ochii curiosilor si vei avea mereu chiuveta si blatul de lucru libere.

     

sursa photo: Pinteres , povesteacasei.ro

editare: echipa Mobotec