Servicii de Cantuire PAL sau MDF

Din dorinta de a oferi cea mai buna calitate pe piata mobilierului la comanda, Mobotec detine propriile masini de cantuire si debitare material astfel incat sa putem urmari respectarea standardelor noastre pentru fiecare placa de material folosita la confectionarea mobilierului solicitat de client.

Oferim calitate germana prin intermediul utilajelor achizitionate exclusiv de la HOLZHER Germania.

 

În realizarea unei piese de mobilier, după calitatea materialului, cantul are cea mai mare importanță. Acesta definește, finisează și are un cuvânt decisiv în durata de viață a mobilierului achiziționat. Canturile vin în completarea plăcilor laminate și se potrivesc perfect din punct de vedere al decorului și a structurii suprafeței.

Ce este cantul?

Cantul este o folie din hartie sau din plastic care acopera marginea placii de PAL MDF . Numai din definitie putem sa realizam importanta rezistentei cantului. Imaginati-va ca aveti o piesa de mobilier superba, dar care dupa 2 ani de folosinta are marginile dezlipite, sau in cel mai rau caz, umezeala a reusit sa intre in material datorita protectiei slabe oferite de cant

 

Serviciul de căntuire este perfect adaptat optic cât şi tactil pentru toate decorurile şi structurile producătorilor cu care avem contract de colaborare Fie culori uni, mate, decoruri autentice din lemn, metal, 3D sau superlucios gama noastră oferă cantul potrivit fiecărui decor în parte.

Canturile pot fi adezivate, neadezivate, ABS sau din melamină. Atât grosimea, căt și lățimea lor pot acoperi orice solicitare de design sau funcționalitate.

Pe piata exista 3 tipuri de cant:
– Cantul melamina: este cea mai ieftina solutie, dar si cea mai putin rezistenta. Acest tip de cant este confectionat din hartie si se aplica cu un feon special sau cu fierul de calcat. Se cojeste repede si ofera o protectie slaba impotriva umezelii. Daca sunteti nevoiti sa folositi cantul din melamina, asigurati-va ca mobilierul respectiv va fi ferit de umezeala.

– Cantul PVC: in acest caz materialul folosit este plasticul , acest tip de cant se aplica pe marginea PAL-ului prin presare, si este fixat intr-o bordura facuta in prealabil. Cum materialul folosit este plasticul, cantul PVC are rezistenta mare in timp, dar este susceptibil la umezeala si aburi, care se pot infiltra in spatiul dintre cant si PAL este recomandat sa aplicati silicon pentru a oferi o protectie suplimentara PAL-ului impotriva umezelii. Datorita faptului ca nu se imbina perfect la unghiurile de 90 de grade, nu este recomandat pentru corpurile de mobilier cu colturi. Poate fi folosit cu succes in cazul meselor, datorita formei complet rotunde.

– Cantul ABS: tot plasticul este materialul folosit si la acest tip de cant , diferenta o face metoda de aplicare a cantului , se aplica prin lipirea cu un adeziv special, cu ajutorul unei masini de cantuit, care preseaza cantul la temperaturi ridicate( aprox. 200 grade celsius). Dupa aplicare se finizeaza pentru ai oferi un design atragator ,acest tip de cant este cea mai scumpa, dar si cea mai viabila varianta care se gaseste pe piata. Este foarte rezistent in timp, se zgarie greu si protejeaza impotriva umezelii ,este considerat un accesoriu obligatoriu pentru mobila de bucatarie si de baie, datorita conditiilor spatiului deservit.

In concluzie, fiecare tip de cant (chiar si cel din melamina) are avantajele si dezavantajele lui in functie de intrebuintarea oferita de dumneavoastra corpului respectiv de mobilier.