Servicii de Debitare PAL sau MDF

Obiecte de mobilier din PAL sau MDF?

  • PAL-ul este un material tri-strat pe baza de lemn obtinut prin presarea particulelor lemnoase la temperaturi inalte si sub presiune, utilizand rasini sintetice ca agent de legatura. Stratul interior consta din particule grosiere, in timp ce straturile exterioare sunt formate din micro-particule foarte fine. Acest lucru confera o suprafata fina si rezistenta la zgarieturi.

PAL-ul este materie prima pentru fabricarea mobilierului si elementelor de finisaje interioare (de exemplu pereti de partajare). Calitatea suprafetei PALului face posibila imbunatatirea acestuia prin fatetarea cu melamina, lacuri sau prin furniruire, precum si prin acoperirea cu alte pelicule naturale sau artificiale. PALul simplu este material de baza pentru producerea blaturilor de lucru, pervazurilor, lambriurilor si dusumelelor.

PALul melaminat poate fi mat sau lucios. Trebuie sa stii ca pretul PALului lucios este mai ridicat decat cel al PALului mat.

   

Marii producatori de PAL sunt: Egger si Kronospan.

  • MDF este prescurtarea de la Medium Density FiberboardMedium Density Fiberboard si reprezinta o placa realizata din rumegus tocat marunt si apoi presat impreuna cu un clei. Desi are aproximativ acelasi mod de fabricatie ca si PAL-ul, MDF-ul are o densitate mult mai mare ceea ce il face prelucrabil pe suprafata. Unul din avantajele MDF-ului este ca marginile fronturilor pot fi rotunjite astfel se elimina necesitatea cantului care se aplica in cazul PAL-ului melaminat.

Datorita faptului ca MDF-ul are o densitate mult mai mare, acest lucru face ca materialul sa fie mai dur, astfel putand inlocui cu succes lemnul masiv. Mobilierul din MDF are o durata de viata mai mare si se poate folosi in spatii cu umiditate ridicata.

Exista mai multe tipuri de fronturi din MDF: MDF vopsit, MDF melaminat, MDF furniruit si MDF infoliat.